تحولات لبنان و فلسطین

سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: مدیریت منابع زیست محیطی کشور باید منطبق با اهداف آمایش سرزمینی باشد اگر این مهم محقق شود روند بیابانی شدن ایران کند می‌شود.

سالانه یک میلیون هکتار بیابان در ایران ایجاد می‌شود / در قوانین بودجه نباید نگاه کالایی به آب داشت

سمیه رفیعی در مورد بی آبی و بیابانی شدن کشور، گفت: آب کالا نیست و نباید در لوایح و قوانین بودجه‌ای سالیانه از عرضه آب به عنوان محلی برای تامین درآمد دولت استفاده کرد؛ با اینکه در قوانین دایمی و بالادستی این نوع نگاه وجود ندارد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نگاه کالایی به آب همواره آسیب‌هایی به دنبال دارد که پیامدهای آن جبران پذیر نیست، افزود: این رویه هنوز به طور دقیق اصلاح نشده است و ما نیازمند یک حکمرانی خوب در حوزه مدیریت منابع آب هستیم که علاوه بر تعیین خط مشی برای تامین و مصرف آب فعلی و آینده کشور، از مداخلات سلیقه‌ای و تصمیمات مدیریتی مقطعی جلوگیری کند. در این راستا، علاوه بر اینکه قوانین باید محکم باشند بلکه باید بازدارنده بوده و در صورت وجود قصور یا تقصیری در انواع برنامه‌ریزی‌ها، عملیات و اجرا جرم انگاری شود.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سیاست‌های کلی در این زمینه روشن و مسیر حرکت مسئولان در هر سه قوه مشخص شده است، ادامه داد: سیاست‌های کلان ابلاغی مقام معظم رهبری، به این مهم، اشاره شده است. از طرفی قانون هم فصل الخطاب است و تخطی از آن پذیرفته شده نیست؛ در برنامه هفتم پیشرفت با تلاش کمیته آب کمیسیون کشاورزی؛ نمایندگان منتخب در کمیسیون تلفیق برنامه، مواد صریح، روشن و خوبی برای بخش آب مصوب شد.همه این قوانین باید نصب العین مدیران اجرایی در کلیه حوزه ها قرار بگیرد؛ چرا که در مسائل آب باید تصمیمات فرابخشی با محوریت وزارت نیرو گرفته شود.

فرونشست‌ها در دشت‌ها و اراضی کشور نگران کننده است

رفیعی با تاکید بر اینکه تصمیمات کمیته سازگاری با کم آبی هم باید ضمانت اجرایی محکمی داشته باشد، ادامه داد: امروز فرونشست‌ها در دشت‌ها و اراضی کشور نگران کننده است و باید تمامی مدیران، برنامه ریزان و مسئولان تلاش کنند اضافه برداشت‌ها از منابع آبی، بارگذاری‌های بیشتر از توان سرزمین در نقاط مختلف را مدیریت کند و پایبند هدف گذاری‌های در سند آمایش سرزمین و سیاست‌های کلی آب باشند .

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در مورد بیابانی شدن اکوسیستم طبیعت، گفت: درصد قابل توجهی از دشت‌های کشورمان به سمت بیابانی شدن می‌رود و طی یک دهه گذشته مناطق تحت ‌تاثیر فرسایش بادی ۳۰‌درصد افزایش یافته است و سالانه هم یک میلیون هکتار بیابان در ایران ایجاد می‌شود که این آمار خبر از فاجعه زیست محیطی دیگری را می‌دهد؛ بیابانی شدن کشور تحت تاثیر بسیاری از عوامل مختلف و تغییرات رخ می‌دهد، ایران بر روی کمربند خشک کره زمین قرار دارد و همواره با بحران‌های زیست محیطی از جمله خشکسالی روبرو بوده است.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر مدیریت آمایش سرزمینی، ادامه داد: مدیریت منابع زیست محیطی کشور باید منطبق با آمایش سرزمینی باشد، اگر این مهم محقق شود روند بیابانی شدن ایران کند خواهد شد و شاهد بهبود این وضعیت خواهیم بود.

رفیعی با اشاره به پیامدهای بیابانی شدن ایران، یادآور شد: افزایش کانون‌های گرد و غبار و ریزگردها از پیامدهای خشک و بیابانی شدن کشور خواهد بود که این مسئله می‌تواند زندگی را از روال عادی خود خارج کند، بی آبی و خشکسالی تهدید امنیت غذایی به همراه خواهد داشت از طرفی فرسایش و کاهش بهره‌وری خاک و کیفیت آب و …. همگی از نتایج بیابانی شدن ایران است.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: متاسفانه تصمیم گیری‌ها در تمام مباحث محیط زیستی به گونه‌ای بوده که توان سرزمینی مورد توجه قرار نگرفته است، توسعه صنعتی در بخش‌های کویری و کم آب کشور احداث شده و این نخستین تصمیم اشتباهی بود که توسط مسئولان اتخاذ شد.

منبع: خانه ملت

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.